Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zeničko-dobojskog kantona

Potvrđena optužnica protiv Kalčo Nusreta za produženo krivično djelo Zloupotrebe položaja ili ovlašćenja

19.02.2021.

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona, dana 03.02.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Kalčo Nusreta  zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlašćenja 383. stav 3. u vezi sa stavom 1., u vezi sa članom 31. i članom 32. KZ F BiH, sve u vezi sa članom 55 K FBiH, Tanović Adalete zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlašćenja 383. stav 3. u vezi sa stavom 1., u vezi sa članom 31. KZ F BiH, a u vezi sa članom 55 K FBiH I pravnog lica “EU EXPLOSIVE” d.o.o. Zenica zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1., u vezi sa članom 31. KZ FBiH, a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka c) KZ FBiH.
Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 17.02.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.


*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh