• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalno tužilaštvo
  Zeničko-dobojskog kantona

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

  23.11.2023.

  Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 14.11.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Faruka Smailbegovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH.

  Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 16.11.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u  Visokom.


  *Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

   

  Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

  99 PREGLEDA
  Prateći dokumenti
 • optuznica Faruk
 • Riječ Glavnog tužitelja

  Dobro došli na web stranicu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

  Sa željom da, u granicama kojima to zakon dozvoljava, rad ovog tužilaštva učinimo transparentnim i dostupnim za javnost, kreirana je i ova web stranica, na kojoj možete pronaći informacije o radu i unutrašnjoj organizaciji tužilaštva, informacije o podignutim optužnicama, informacije o aktivnostima vezanim za predmete koji su u radu, godišnje izvještaje o radu tužilaštva, kao i  Vodić i obrazac za pristup informacijama u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama.

  Ova stranica je isključivo namjenjena vama, kako bi ostvarili naš strateški cilj -  a to je Izgradnja povjerenja javnosti u rad tužilaštva, te razvijanje osjećaja građana  da je tužilaštvo institucija u njihovoj službi i u funkciji zaštite njihovih prava i sloboda i primjene zakona na pravičan, nepristrasan i profesionalan način.

  Nadamo se da ćete pretragom naše web stranice pronaći mnogo korisnih informacija.

                                                                                           Glavni tužitelj
                                                                                           Vesna Kaknjo

  • 1 - 2 / 2
  • 1