Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zeničko-dobojskog kantona

Potvrđena optužnica protiv Husejnović Ćerima zbog krivičnih djela Izazivanje opće opasnosti i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

22.04.2021.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 16.04.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Husejnović Ćerima zbog krivičnog djela  Izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. KZ F BiH, počinjenog u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljeno držanje oružja ili municije iz člana 371. stav 1. KZ F BiH, a u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19.04.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.


*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh