Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zeničko-dobojskog kantona

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST drugostepena presuda protiv Huskić Ensara zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

08.04.2021.

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi braniteljice optuženog Huskić Ensara, advokata Berbić Emire, dana 02.04.2021.godine donio je presudu kojom se uvažava žalba optuženog u pogledu odluke o kazni, te se preinačava presuda Općinskog suda u Zenici tako što se optuženi Huskić Ensar, za krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. KZ FBiH, osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca, dok je u preostalom dijelu prvostepena presuda neizmjenjena.

Podsjećamo,  Općinski sud u Zenici, dana 12.01.2021.godine, donio je osuđujuću presudu protiv Huskić Ensara, zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. KZ FBiH,  kojom mu je izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci. Optuženom je izrečena mjera sigurnosti oduzimanja opojne droge „cannabis-tetrahidrokanabinol“ (THC) težine 0,390 grama, te naređeno njeno uništenje.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh