Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zeničko-dobojskog kantona

Potvrdena optužnica za krivicno djelo razbojnička krađa,krivično djelo oduzimanje tuđe pokretnine, krivično djelo izazivanje opće opasnosti i spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje

30.01.2020.

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona dana 10.01.2020.godine podiglo je optužnicu protiv Hasukić Nedima zbog krivicnog djela razbojnička krađa iz člana 288 stav 1 KZ F BiH , oduzimanje tuđe pokretnine iz člana 291 KZ F BiH, izazivanje opće opasnosti iz člana 323 stav 4 u vezi stava 1 KZ F BiH i spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358 stav 3 u vezi sa stavom 2 u vezi sa članom 28 KZ F BiH. 

Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 22.01.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Opcinskog suda u Zavidovicima.


Optužnica u prilogu!
 
 
*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.
Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

Optužnica protiv D.M. iz Žepča