Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zeničko-dobojskog kantona

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Osuđujuća prvostepena presuda protiv Frkatović Izeta zbog krivičnog djela Davanje lažnog iskaza

29.03.2021.

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.03.2021.godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Frkatović Izeta, zbog krivičnog djela Davanje lažnog iskaza  iz člana 348. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, podstrekavanjem, a u vezi sa članom 32.  KZ F BiH,  kojom mu je izrekao  kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci te ga obavezao na naknadu troškova krivičnog postupka.

Podsjećamo, optužnicom se navedeno lice tereti da je ubjeđivanjem, nagovaranjem te prikazivanjem koristi počinjenja krivičnog djela, podstrekavao svjedoka u krivičnom postupku na davanje lažnog iskaza pred tužiocem.

Napomena: 
„Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela  imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh